Publicaties

 

Mijn fotowerk is door de jaren heen gebruikt ter ondersteuning van artikelen, websites, promoties, boekuitgaves.

Hier ben ik natuurlijk heel trots op. Dit is toch een stukje erkenning van mijn werk. Soms wordt bestaand fotowerk gebruikt, of heb ik werk in opdracht aangeleverd.

Hieronder deel ik wat mooie samenwerkingen.

 

 

Boek Moedertje Groen Leven aan de kust

 

Deel 2 van Moedertje Groen komt eraan!

 

Na haar eerste boek heeft Tessa Yanover niet stil gezeten wat schrijven betreft. Al gauw was duidelijk waar haar tweede boek over moest gaan. Leven aan de kust. Tessa vroeg aan mij of ik weer het fotowerk wilde verzorgen. Coverfoto, auteursfoto, en full color foto's in het boek. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen

We waren het er gelijk samen over eens, in het tweede boek willen we wel heel graag full color foto's. In overleg met de uitgeverij Zilt zijn we overeengekomen dat er een kleurenkatern van 8 bladzijden gaat komen. In totaal komen er nu 24 kleurenfoto's in. Ook verspreid in het boek komen ook nog eens 7 zwart wit foto's, ter ondersteuning van de verhalen. Hier ben ik natuurlijk weer super trots op! vanaf 24 oktober is het boek verkrijgbaar in de boekhandels.

29 oktober as zal de boekpresentatie plaatsvinden voor meer informatie zie link

 

Over het boek

De Noordzee is een waardevolle plek die ons voorziet van zuurstof en voedsel. Ondanks dat de Noordzee een van de drukst bevaren zeeën ter wereld is kun je er toch het gevoel van vrijheid en stilte ervaren. Welke verhalen heeft de grens van zee en land ons eigenlijk te vertellen? Hoe ziet het leven onder de golven eruit?  In In Moedertje Groen – Leven aan de kust (ISBN 9789493198333) nodigt Tessa Yanover je uit je te laten verwonderen. Van de Waddenzee tot de wateren van Zeeland: wandel mee door de duinen, duik in het zoute water en beleef de Hollandse kust zonder zelf nat te worden. Met levendige kleurenfoto’s van Petra van Went fotografie.

 

 

Flyer Noordwijkse balletschool

 

Sinds vele jaren lever ik fotowerk aan ten behoeve van de Noordwijkse Balletschool. Zelf ben ik al sinds mijn 4e levensjaar verbonden aan de balletschool. In de zomermaanden tijdens de reguliere vakanties dansen wen met een aantal fanatieke leerlingen op het strand. Inmiddels is het een leuke traditie geworden om tijdens een mooie zonsondergang een serie foto's te schieten. Gewoon leuk! Hier zit eigenlijk altijd wel iets moois tussen wat te gebruiken is voor de flyer voor het nieuwe danseizoen.

 

Magazine stichting duinbehoud

ter ondersteuning van een artikel in het kwartaalmagazine Duin is een mooie foto geplaatst van de duinen.

 

Boek Moedertje Groen, in verbinding met de natuur

uitgegeven sinds 13 september 2021. Nog steeds te koop via de reguliere boekhandel.

Sinds enige tijd lever ik wel eens wat fotowerk aan voor natuurgids Tessa Yanover alias Moedertje Groen. Een leuk samenwerkingsverband is inmiddels uitgegroeid in en mooie vriendschap. Zo vroeg ze mij afgelopen winter of ik met haar mee kon denken voor een mooi project.Toen ze vertelde waar ze al jaren mee bezig was twijfelde ik geen moment.

Op een onbewoond pionierseiland is ze begonnen met schrijven en is ze niet meer gestopt, zo groeiden verhalen, gedichtjes en weetjes over de natuur, uit tot een volwaardig boek. Of ik mooie natuurfoto's kan aanleveren ter ondersteuning van de verhalen voor haar eerste nog uit te geven boek.O ja en ik heb ook nog een coverfoto en auteursfoto nodig!

Hoe leuk is dat!

Over het boek

In Moedertje Groen – In verbinding met de natuur (ISBN 978493198166) neemt Tessa Yanover de lezer mee op een reis door haar eigen natuurlijke wereld dichtbij huis. Zij schrijft enthousiast, informatief en met humor over ‘buiten leven’, de windrichtingen, thuis en de (moes)tuin, strand zee en duin, vogels, sporen en factor TIJD.

De hoofdrolspeler is de natuur zelf, want bewust en onbewust leert zij ons dat de mens zelf ook natuur is en dat we om die reden goed voor de natuur moeten zorgen. Zorgen wij voor haar, dan zorgt zij voor ons.